Rusland

We zijn ondertussen weer in Estland. Wat een prachtig land is dat Rusland, maar ook bizar. Heel bizar!

We zijn bij Kirkenes in Noorwegen de grens over gedoken nadat we eerst in Finland een kroeg droog hadden gedronken. Ik wist uberhaupt niet dat dat mogelijk was.

Maar goed. De grens. Schijnbaar zijn verse producten uit den boze zoals enkelen hadden ontdekt. Eieren zijn derhalve ook niet toegestaan om mee te nemen. En de russen nemen er gerust ettelijke uren voor om dat uit te zoeken. Hele vriendelijke mensen, alleen dat verstaan gaat niet echt. Lang leve google translate!

Vanaf de grens door naar Moermansk. Wauw wauw wauw. Wat een stad en wat een stank! Milieu regels kennen ze niet. Totaaaaal niet. Geuren stank en smog. Nasty! Ook de atoom ijsbreker was machtig. Wat een machine.

Vanuit Moermansk door naar…. ja, waarnaar door eigenlijk? Ergens in een giga oud lelijk stadje een hotel gevonden via booking.com. Kamer gevonden en een tweede team kwam binnen en een derde en en en. De handen gingen in het haar, even later een complete take over. Auto’s allemaal toch wel dicht bij elkaar gezet en een aantal bleven erin slapen omdat ze de boel niet vertrouwde.

Wederom een dikke wauw! Had ik al gezegd dat de weg volledig opgebroken was en hobbelig?

Anyhow… voor nu even genoeg. Zo eens slapen in Estland!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *